Inflatie leidt ertoe dat mensen ‘niet met pensioen gaan’

De stijgende kosten van levensonderhoud, de haperende aandelenmarkt, de snelle stijging van de rentetarieven, die al 40 jaar hoog zijn, en een krappe aanwervingsomgeving hebben, zoals we weten, geleid tot veel schommelingen op de banenmarkt. Er vindt echter één grote verandering plaats die pas sinds kort ingang begint te vinden, en dat is de terugkeer van gepensioneerde werknemers naar het personeelsbestand.

Het is een fenomeen dat “niet met pensioen gaan” wordt genoemd, en in feite zijn naar schatting 1,5 miljoen werknemers opnieuw op de arbeidsmarkt gekomen, volgens recente gegevens van het Labour Department.

De Federal Reserve Bank of St. Louis schat dat 2,4 miljoen extra Amerikanen tijdens de eerste 18 maanden van de pandemie met pensioen zijn gegaan, omdat zorgen over Covid en bedrijfsregelingen hen naar vervroegd pensioen duwden. Nu de kosten echter blijven stijgen, keren veel gepensioneerden nu terug naar de arbeidsmarkt, terwijl bijna de helft van degenen die van plan waren om in 2022 met pensioen te gaan, hun opties opnieuw bekijkt.

Uit een recent onderzoek van Quicken blijkt dat 48% van degenen die dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, hun opties heroverwegen, terwijl nog eens 25% van de 58-74-jarigen die dit jaar niet van plan waren met pensioen te gaan, al van plan is langer te werken en hun arbeidsduur te verhogen. 401.000 bijdrage – waarvan 65% toegeeft dat stijgende inflatiekosten hun motiverende factor zijn.

Ontdek carrièremogelijkheden die bij je passen op de VentureBeat Job Board

Gedragsfactoren
Voor degenen met een vast inkomen die terugkeren naar de arbeidsmarkt kan het in de eerste plaats een financiële zorg zijn, ontdekte de denktank en adviesgroep Age Wave in samenwerking met Edward Jones dat er mogelijk enkele gedragsfactoren in het spel zijn.

De vier pijlers van pensionering – gezondheid, gezin, doel en financiën – zijn allemaal even belangrijk voor de ondervraagde gepensioneerden en niet-gepensioneerden, en zijn van invloed op hun beslissing om weer aan het werk te gaan. Maar hoe ze precies in elkaar overlopen, is afhankelijk van persoonlijke omstandigheden die bepalen op welk niveau de gepensioneerde weer aan het werk wil.

Een gezondheidscrisis kan bijvoorbeeld extra financiering vereisen, terwijl een terugkeer naar het werk kan leiden tot een groter gevoel van doelgerichtheid met als gevolg een hoger inkomen dat extra tijd voor het gezin mogelijk maakt.

Terwijl de pensioengerechtigde leeftijd onder Amerikaanse werknemers blijft stijgen (in de afgelopen 25 jaar van 60 naar 65 jaar), ontdekte Age Wave dat 59% van de gepensioneerden op de een of andere manier wil werken. Sterker nog, 22% wil parttime werken, terwijl 19% zei dat ze hopen te fietsen tussen werk en vrije tijd – wat betekent dat een semi-gepensioneerde beroepsbevolking er is om te blijven.

Voor degenen die van plan zijn hun pensionering uit te stellen, moeten werkgevers zich concentreren op het onder de aandacht brengen van hun pensioenregelingen, het opleiden van werknemers en hen aanmoedigen om zoveel mogelijk te sparen terwijl ze nog steeds een voltijdbaan hebben. Terwijl voor degenen die terugkeren naar de werkplek, werkgevers open moeten blijven staan voor deeltijdcontracten, werken op afstand en verder kijken dan traditionele vaardigheden om toegevoegde waarde te zien die zal bijdragen in deeltijdfuncties.

Meer goed nieuws voor oudere werknemers is dat ze geweldige werknemers zijn. De Society for Human Resource Management meldt dat werknemers boven de 50 meer betrokken zijn bij het werk dan jongere werkgevers, en 71% van de werkgevers zei ook dat oudere werknemers meer professionaliteit tonen. Bovendien bleek uit een AARP-onderzoek uit 2015 dat oudere werknemers een lager personeelsverloop hebben, wat helpt om de totale kosten voor het opleiden van nieuwe werknemers te verlagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *